Nalewka jeżynowa leśna z Ulanowa została nagrodzona „Perłą” podczas odbywających się w miniony weekend Targów Smaki Regionów 2017. Nagrodę za nalewkę odebrali Maria i Mieczysław Łabęccy.
Targi Smaki Regionów 2017 odbywały się od 23 do 26 września na Międzynarodowych Targach Poznańskich. W niedzielę nagrodzono najlepsze produkty wytwarzane według tradycyjnych receptur. Wśród nich znalazło się kilka przysmaków z województwa podkarpackiego. Oprócz Marii i Mieczysława Łabęckich z Ulanowa, nagrody w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów w kategorii „produkt regionalny” odebrali: Bożena Wisła z Bukowca za ser podpuszczowy z nuta leśną, Leszek Jakimowicz z Wólki Krowickiej za ser Wólczan i Anna Surmacz-Kalamarz z Rogoźna za szynkę w rozmarynie.
W sumie w XVII edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów, organizowanego przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP, statuetki „Perła” otrzymało 14 potraw i 60 produktów z wszystkich regionów Polski.